Ouders van hoogbegaafde kinderen

Het kan al ouder van een hoogbegaafd kind moeilijk zijn om in te schatten wat je kind nodig heeft. De begeleiding van je kind gebeurt altijd in samenspraak met jou als ouder. Mijn begeleiding zal zich voornamelijk focussen op de schoolcarrière van je kind. Dit is tenslotte de basis voor hun toekomst. Als je kind met plezier naar school gaat en zich uitgedaagd voelt heb je daar ook thuis profijt van. Begeleiding van je kind zal dus altijd een samenwerking zijn tussen jou als ouder, de school en je kind.

Hoe ik jou als ouder kan helpen

Ontlasten vat het beste samen wat mijn begeleiding voor je kan doen. Door er voor te zorgen dat de leerontwikkeling van je kind soepel verloopt, verlicht ik de zorgen die daar bij komen kijken. Het kan stressvol zijn om te zien dat je kind niet met plezier naar school gaat en dat er geen motivatie bestaat om te leren. 

Door deze zorgen te verlichten kun je weer ontspannen ouder zijn en een ondersteunende rol spelen. Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Zo leren we elkaar kennen en kunnen we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Ouders, School en kind

De begeleiding van je kind is altijd een samenwerking van drie delen. Jij als ouder hebt een ondersteunende rol in het begeleiden van je kind. Met school zorgen we voor een prettige en uitdagende leeromgeving. Je kind krijgt zelf persoonlijke begeleiding van mij en zal extra ondersteuning krijgen bij het leerproces. 

Deze samenwerking tussen school, ouders en kind bestaat al van nature. Door het aansterken en begeleiden van deze natuurlijke dynamiek, zorgen we er voor dat je kind zich op een uitdagende en vertrouwde manier kan ontwikkelen. Plezier zal altijd centraal staan bij de begeleiding van je kind, want zonder plezier geen motivatie.

Begeleiding van hoogbegaafdheid

Ben je op zoek naar begeleiding voor je kind? Neem gerust contact met me op voor al je vragen. We kunnen ook een kennismakingsgesprek plannen om elkaar beter te leren kennen. Zo weten we zeker dat het goed voelt en we elkaar verder kunnen helpen.